torsdag 14 juni 2012

Bananfudge (nyttig!)


Lite nyttigheter ännu så här mitt i veckan innan veckoslutet då det utlovas mera traditionella bakverk. I motsats till de flesta recept på raw food-godis innehåller det här godiset inte nötter, och ingen torkad frukt heller. Sötman kommer från bananer och på köpet får man en ganska kraftig banansmak som till och med tog över smaken från kokosoljan så man måste nog tycka mycket om bananer och mörk choklad för att tycka om de här (i vår familj var det bara jag som gillade godiset, fast det klagar jag inte över). 


För 8-10 mättande bitar behövs

4 rejäla msk kokosolja
1 väl mogen banaan
2 (eller mera, jag hade kanske 5...) msk kakaopulver
en nypa salt
1 tsk kanel (kanelsmaken märktes inte så ta gärna mera)

Mixa alla ingredienser. Platta ut i en liten frysask klädd med plastfolie, låt stelna i kylskåp över natten. Skär i bitar. De här var som fudge skall vara, smulig men ändå kompakt och mjuk.