Tårtor, cupcakes, andra söta bakverk och ett och annat bröd. Inspiration, tips och många recept.
Sidor
▼
onsdag 30 april 2008
söndag 27 april 2008
Gräddtårta med blåbär och jordgubbar
Ljus sockerkaka
Blåbärsmousse
Täckt med blåbär, jordgubbar och gele
Spritsad med vispgrädde med några msk kvarg i
Blåbärsmoussen är gjord enligt ett recept av DanSukker, med gelesockret Multi i stället för gelatinblad som stabilieringsmedel. Jag var lite orolig gelesockret skulle göra fyllningen för söt men den var nog riktigt god, så jag kommer säkert att börja använda gelesockret allt oftare.
Blåbärsmousse
Täckt med blåbär, jordgubbar och gele
Spritsad med vispgrädde med några msk kvarg i
Blåbärsmoussen är gjord enligt ett recept av DanSukker, med gelesockret Multi i stället för gelatinblad som stabilieringsmedel. Jag var lite orolig gelesockret skulle göra fyllningen för söt men den var nog riktigt god, så jag kommer säkert att börja använda gelesockret allt oftare.
torsdag 24 april 2008
måndag 21 april 2008
Bloggpremiär och examenstårta
Inspirerad av alla härliga kakbloggar (skall försöka få in en lista på mina favoriter) som jag följer med ville jag öppna en egen blogg för olika kakor, tårtor och andra bakverk som jag gjort. En traditionell barnsång som lyder: "Baka, baka liten kaka, rulla, rulla liten bulla, ringla, ringla liten kringla, och skjuts med dem in i ugnen" har varit väldigt populär hemma hos oss, så det var inte så svårt att hitta på ett namn på bloggen.
Inleder bloggandet med att visa en tårta som jag gjorde jag till en nybliven diplomingenjör. Nedan kommer jag sedan att sätta ut ett urval av tårtor jag gjort på senare tid, senare kommer jag alltid att lägga in bilder vartefter jag bakar. Eventuellt kommer jag också att lägga in lite recept och annat som kan vara roligt att känna till i tårtvärlden.
Men nu till examenstårtan:
Inleder bloggandet med att visa en tårta som jag gjorde jag till en nybliven diplomingenjör. Nedan kommer jag sedan att sätta ut ett urval av tårtor jag gjort på senare tid, senare kommer jag alltid att lägga in bilder vartefter jag bakar. Eventuellt kommer jag också att lägga in lite recept och annat som kan vara roligt att känna till i tårtvärlden.
Men nu till examenstårtan:
Mjuk chokladkaka
Hallonmousse
Täckt med sugarpaste med chokladsmak
Dekorationer gjorda i marshmallowfondant
Jag har nästan inte alls gjort modellerade dekorationer förut men det var väldigt roligt! Skall nog försöka mig på det flera gånger.
Påsktårta med chokladägg
Ljus sockerkaka
Marängbotten
Nougatmousse
Persikomousse
Täckt med marsipan
Köpta chokladägg i mitten
Hade länge tänkt pröva laga en tårta som man "öppnar" i mitten, har sett många sådana som jag tyckt sett skojiga ut och har också undrat hur man gör. Nu i efterhand vet jag att det ser svårare ut än vad det är. Sen har jag också gjort ett försök att marmorera marsipanen jag täckt tårtan men jag har nog blandat lite för bra för så stora nyansskillnader märker man inte.
Lila tårta
Födelsedagstårta
Chokladsockerkaka
Svartvinbärsmascarponemousse
Täckt med sugarpaste/marsipan (hälften av var)
Rosor gjorda i samma material
Spritsad med kristyr
Jag har här försökt spritsa ett mönster som kallas cornelli lace. Det var inte så svårt att spritsa själva mönstret men kristyren var för hård så förutom att slutresultatet inte riktigt blev vad jag tänkt mig var jag också rejält trött i armen när jag var klar. Bättre lycka nästa gång!
Chokladsockerkaka
Svartvinbärsmascarponemousse
Täckt med sugarpaste/marsipan (hälften av var)
Rosor gjorda i samma material
Spritsad med kristyr
Jag har här försökt spritsa ett mönster som kallas cornelli lace. Det var inte så svårt att spritsa själva mönstret men kristyren var för hård så förutom att slutresultatet inte riktigt blev vad jag tänkt mig var jag också rejält trött i armen när jag var klar. Bättre lycka nästa gång!
Devil's food chocolate cupcakes
Devil's food chocolate cupcakes
Chocolate buttercream frosting
Blommor gjorda i krisyr
De var enkla att göra och väldigt goda. Receptet finns
Chocolate buttercream frosting
Blommor gjorda i krisyr
De var enkla att göra och väldigt goda. Receptet finns
här.
Rosettårta
Brunvit tårta
Hallon- och marsipanmuffins
Hallon- och marsipanmuffins
Vitchoklad-färskostfrosting med grädde
Blommor gjorda i sugarpaste
Goda, men väldigt söta. Jag använde frysta hallon i stället för hallonsylt, och mandelmassa i stället för marsipan.
Vitchoklad-färskostfrosting med grädde
Blommor gjorda i sugarpaste
Goda, men väldigt söta. Jag använde frysta hallon i stället för hallonsylt, och mandelmassa i stället för marsipan.