Den här frostingen är jättegod och enkel att göra. Den kan användas som frosting till muffins/cupcakes eller kaka. Jag har haft den bl.a. till vanliga chokladmuffins. Receptet är taget ur boken Cake Decorating Step-by-step av Angela Nilsen och Sarah Maxwell.
50 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
225 g florsocker
50 smör
3 tsk mjölk
Bryt chokladen i små bitar. Blanda choklad, florsocker, smör och mjölk i en kastrull. Låt smälta under omrörning på svag värme tills chokladen och smöret smultit. Ta bort från värmen och fortsätt röra tills frostingen kallnar och blir tjockare. Bred/spritsa genast över kakan/muffinsen.
Den här mängden frosting räcker ungefär till 8-10 muffins.
225 g florsocker
50 smör
3 tsk mjölk
Bryt chokladen i små bitar. Blanda choklad, florsocker, smör och mjölk i en kastrull. Låt smälta under omrörning på svag värme tills chokladen och smöret smultit. Ta bort från värmen och fortsätt röra tills frostingen kallnar och blir tjockare. Bred/spritsa genast över kakan/muffinsen.
Den här mängden frosting räcker ungefär till 8-10 muffins.