![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi65Ncq3oxFILl7n0oy-G9_K8gpjmJOxdevrv9g75aIIuDgHF-I3d1cdI_zJJ_Fca1Hu36XXyCexO3EWAgci8LNEvStZP-dz3S3dTsQGufloB-S-JenIjPqAgi8LzyA4LExgCdjyJS6NEHj/s400/IMG_4008_1.jpg)
Jag gör ganska (läs: för) ofta kladdkakor men har visst inget recept på sådana i bloggen, så mest för min eget minne skriver jag in det jag använde den här gången. Receptet som kort och gott kallades Kladdkaka var lagom för en form på 20 cm i diameter.
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner socker och ett ägg i taget, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad (jag "bröade" med kakaopulver, det blir finare kant på det sättet) form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Gör gärna kakan i god tid, den blir godare om den får stå i kylen ett dygn eller två innan servering. Dekorera om du vill. Själv tycker jag det är godast med vispad grädde till, men vaniljglass passar också.