1 dl starkt kaffe
250 g mörk choklad
250 g smör
2 dl socker
4 ägg
250 g smör
2 dl socker
4 ägg
Hetta upp kaffet i vattenbad och bryt ned chokladen i kaffet. Rör om tills all choklad har smält. Rör ned socker och smör i chokladmassan och blana väl. Ta bort skålen från vattenbadet.
Vispa äggen lätt och tillsätt i chokladmassan. Klä en form med en diameter på 20 cm och löstagbar botten med aluminiumfolie. Häll smeten formen grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 40 minuter. Kakan stiger först men sjunker sedan ihop och får då en vackert krackelerad yta. Låt kakan svalna och förvara den inpackad i folien i kylskåp, bäst smakar kakan efter några dagar. Servera med lättvispad grädde (eller vaniljglass). Jag pudrade kakan med oboy-pulver, egentligen skall det vara florsocker.