![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1csmfhyfucgMsG9IuiB2NoUg0AAcIq9-hUa5Re7GGBUqt4u3N33Gxnaxd5pNKdHU0-7TsYX5dBwXg6ixWSCL5sQRxmTtFHhCQRWIwuLI5zPXqGimdHzFf6ifPLBMCWe6hcqmXYt5IB-E/s400/IMG_1822_1.jpg)
200 g smält smör
4 ägg
1 msk Tabascosås
1 dl kaffe
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kakaopulver
3,5 dl socker
2 dl farinsocker
75 g finhackad mörk choklad
4 ägg
1 msk Tabascosås
1 dl kaffe
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kakaopulver
3,5 dl socker
2 dl farinsocker
75 g finhackad mörk choklad
Vispa ihop smör, ägg, Tabasco och kaffe. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en ungsform (ca 20 * 30 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 25-30 minuter.
Enligt ursprungsreceptet skall kakorna serveras med en jordgubbs-limesalsa, chokladsås smaksatt med Tabasco och vaniljglass men i brist på färska jordgubbar valde jag att servera dem med bara en chokladsås gjord på mörk choklad och grädde (utan Tabasco) och vaniljglass. Gott!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9CdwbhrVdLqnFwTk_fdmUwiwERizRQzIV7_djej4jZ_geHek0NI0k-6GxPCi5kM8e7YU39dcWbIHJrYHsJ5BK8UePN7IjWtW1TZ9hUntayA-tbAEethVCvO1pxXA9Csj3uHu5WDuYkHQ/s320/IMG_1826_2.jpg)
Den här goda efterrätten blir mitt bidrag till Månadens sötsak som den här månaden har temat efterrätter.
![](http://sotasaker.com/wp-content/uploads/2010/01/manadens_sotsaker.jpg)