söndag 23 januari 2011

Namnfesttårta till Astrid, del II

Som jag skrev igår firas Astrid två gånger detta veckoslut. Till den andra festen önskades en tårta i stil med Stellas tårta. Helt likadan blev den förstås inte, bl.a. fick det bli en stjärnhimmel då färgen på den blåa marsipanen blev mörkare än jag planerat, men tänkte sedan att Astrid nog är ute på kvällspromenad. :-)

Astrid brukar ha en rejäl pälsmössa ("ludiskuffare", kallas det så i Sverige också?) när hon är ute, så babyn på tårtan fick också en sådan. Under mössan skymtar en liten tofs av Astrids ljusa hår.

Av praktiska orsaker avhämtades båda Astrids tårtor samtidigt, så den här tårtan skulle alltså hålla lite längre än den förra. Då chokladtårtor oftast blir bara godare av att stå och dra sig någon dag extra består den här därför av mjuk chokladkaka II fylld med ultimate chocolate frosting. Den är spacklad med smörkräm smaksatt med vanilj och täckt med marsipan, och också dekorationerna består till största delen av marsipan. De kritvita dekorationerna är dock sockermassa. Runt kanten finns ett sidenband.