Jag hade glädjen att få göra studenttårtorna (2 st likadana) till min mans kusin. Jag hade fått noggranna önskemål om fyllning & utseende, så det gällde att försöka förverkliga önskemålen ;-). Så här blev det:
Ljus sockerkaka
Jordgubbsvaniljmousse
Mosade jordgubbar
Vaniljkrämsgrädde
Lock av marsipan, med ett tunt lager cream cheese frosting under
Spritsad med vispgrädde
Alla dekorationer gjorda i marsipan. (Marsipanen till mössan har jag färgat vitare med vit pastafärg).
Jordgubbsvaniljmoussen var god och somrig.
Jordgubbsvaniljmousse
Mosade jordgubbar
Vaniljkrämsgrädde
Lock av marsipan, med ett tunt lager cream cheese frosting under
Spritsad med vispgrädde
Alla dekorationer gjorda i marsipan. (Marsipanen till mössan har jag färgat vitare med vit pastafärg).
Jordgubbsvaniljmoussen var god och somrig.
Övre lagret fyllning bestod av ca 600 g (300 g i varje tårta) frysta sockrade jordgubbar, och ovanpå dem hade jag alltså vaniljkrämsgrädde; till den behövdes till båda tårtorna 2 påsar vaniljkrämspulver, 4 dl mjölk och 4 dl vispgrädde. Eventuellt kunde man ha i lite gelatin i den också för den blev ganska lös. Men tårtorna blev rejält fuktiga i alla fall ;-).
Närbild på mössa och ros:
Närbild på rosen (tack Melle för lånet av utstickare :-))!
Båda tårtorna: