Det här receptet på ägg- och mjölkfria cupcakes/kaka hittade jag på Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie. Jag gjorde alltså cupcakes av receptet, och av halva satsen fick jag 12 st. De var väldigt snabbgjorda och smaken var helt okej, eventuellt kunde man minska lite på kakaopulvret (men så hade jag också i lite mera än i orginalreceptet...).
drygt 4 dl vetemjöl
2, 75 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kakaopulver
1 msk ättika
2 tsk vaniljsocker
0,6 dl olja
2,75 dl vatten
Blanda vetemjölk, socker, salt, bikarbonat och kakaopulver. Tillsätt ättika, vaniljsocker, olja och vatten och blanda till en jämn smet. Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kakaopulver
1 msk ättika
2 tsk vaniljsocker
0,6 dl olja
2,75 dl vatten
Blanda vetemjölk, socker, salt, bikarbonat och kakaopulver. Tillsätt ättika, vaniljsocker, olja och vatten och blanda till en jämn smet. Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.