
40 g mörk choklad
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl
Cupcakesen sprack en del när de gräddades men smaken blev inte sämre för det - de var jättegoda, sega och chokladiga. Det här blev nog en ny favorit som påminde lite om en annan favorit, kladdkaksmuffinsen.
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl
Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna en aning. Rör ner sockret, vaniljessansen (man behöver alltså inte vispa) och ägget, blanda ordentligt. Blanda ner mjölet. Fördela smeten i fyra muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 20 minuter.
Cupcakesen sprack en del när de gräddades men smaken blev inte sämre för det - de var jättegoda, sega och chokladiga. Det här blev nog en ny favorit som påminde lite om en annan favorit, kladdkaksmuffinsen.
