Läs igenom receptet och kolla att du har alla ingredienser hemma!
Det blir exaktare resultat genom
att väga än att mäta ingredienser, så en liten digital hushållsvåg är bra att
ha.
Ta fram smör och ägg ur
kylskåpet i god tid, rumsvarma ingredienser vispas bättre.
De enklaste råvarorna ger de
godaste bakverken så använd smör och inte margarin, grädde och inte
vegetabiliska fettblandningar, riktig citron och inte citronarom o.s.v.!
Förbered sådant som kan
förberedas, t.ex. som att riva citronskal och hacka choklad.
En muffinsplåt är bra att ha då
den gör att cupcakesen håller formen fint medan de gräddas. Är formarna stadiga
kan det funka med dubbla formar också.
Två skedar är bra hjälpmedel då
du fördelar smeten i pappersformar. Smet som är lös är enklast att spritsa i
formarna. Formarna fylls vanligtvis till ca 2/3 – 3/4 med smet.
Om du vill dekorera dina bakverk
kan du göra dekorationerna i god tid, flera dagar eller t.o.m. veckor innan.
Förvara dekorationerna i rumstemperatur skyddade från ljus och damm.
Cupcakesen kan du baka och spritsa
med frosting en dag innan de skall ätas, förvara dem då i kylskåp i en ask med
lock på. Har du ont om tid går cupcakes bra att göra i god tid och frysa ned
med eller utan frosting. Strössel eller dekorationer av marsipan eller
sockermassa läggs helst på samma dag cupcakesen äts, och om de är spritsade med
frosting som inte innehåller smör är det bäst att lägga på
dekorationerna strax innan serveringen, annars finns det risk att
dekorationerna tappat både färg och form när det är dags att servera
cupcakesen.