onsdag 25 mars 2009

Äggfria muffins

Receptet på de här äggfria muffinsen är egentligen ett recept på tårtbotten ur boken Unelmakakut av Ulla Svensk. Jag har bara gjort det som muffins, men säkert fungerar det som tårtbotten också. För 12 stora muffins behövs:

200 g smör
2 dl socker
2 dl mosad banan (jag har använt äppelsylt)
2 dl potatismjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 dl kokande vatten


Vispa smör och socker. Tillsätt bananmoset. Blanda alla torra ingredienser skilt för sig, tillsätt omväxlande med det kokande vattnet i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader (i 15-20 minuter, har glömt hur länge jag hade dem i ugnen...). Tårtbotten gräddas i 45 minuter.