
140 g mörk choklad
110 g mjöl
15 g kakaopulver
0,75 tsk bikarbonat
115 g smör, rumsvarmt
35 g muscovadosocker
70 g socker
1 stort ägg
0,75 tsk vaniljarom
65 g mörk choklad (70 % kakaohalt) i små bitar
50 g pecannötter i små bitar
110 g mjöl
15 g kakaopulver
0,75 tsk bikarbonat
115 g smör, rumsvarmt
35 g muscovadosocker
70 g socker
1 stort ägg
0,75 tsk vaniljarom
65 g mörk choklad (70 % kakaohalt) i små bitar
50 g pecannötter i små bitar
Smält chokladen. Blanda mjöl, kakaopulver och bikarbonat. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen, vispa. Tillsätt ägget, vispa. Tillsätt även vaniljaromen. Blanda ner mjölblandningen, nötterna och chokladbitarna. Klicka ut på plåt (kexen flyter ut en del i ugnen så placera dem glest) och platta ut dem till platta kex, grädda i 175 grader i 12-14 minuter.