Cupcakes till ett månadsmöte i samma serie som jag också gjorde lingonvaniljmoussetårtan till. Receptet på lemon yogurt cupcakes har jag hittat på Taxens, och för den som föredrar att läsa det på engelska finns det här.
Till ca 12 st cupcakes behövs:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2,4 dl socker
115 g osaltat smält och avsvalnat smör
1 ägg
1,2 dl naturell yoghurt
2 tsk rivet citronskal
3 msk nypressad citronsaft
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa socker, ägg och smör slätt. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal och citronsaft och rör till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och rör nästan helt slät. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 180 grader i 20-25 minuter.
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2,4 dl socker
115 g osaltat smält och avsvalnat smör
1 ägg
1,2 dl naturell yoghurt
2 tsk rivet citronskal
3 msk nypressad citronsaft
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa socker, ägg och smör slätt. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal och citronsaft och rör till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och rör nästan helt slät. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 180 grader i 20-25 minuter.
Cupcakesen är dekorerade med fluffy white frosting och blommor i höstfärger , gjorda i flowerpaste/marsipan.Förutom fluffy white frosting hade t.ex. cream cheese frosting eller någon frosting med vit choklad i, t.ex. vit chokladfrosting, passat bra till dessa cupcakes.