Receptet på den här saftiga och goda banankakan, som också kan användas till cupcakes, hittade jag här (efter att ha läst om dess förträfflighet på Cakejournal). Smeten görs snabbt & enkelt av ingredienser man för det mesta har hemma. För 16-18 stora cupcakes eller 48 minicupcakes eller en kaka på 20 cm i diameter behövs
125 g rumstempererat smör
175 g socker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g mjöl
Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Lös upp bikarbonaten i mjölken, blanda ner den. Blanda mjöl och bakpulver; tillsätt. Cupcakes gräddas i 180 grader i 18-20 miunter, och enligt receptet gräddas kakan i 180 grader i 40 minuter (kakan har jag alltså inte provat själv)
Mascparonefrosting passar bra med banankaka/-cupcakes och det gör säkert också någon frosting med choklad i - om man vill ha någon frosting till, det behövs nödvändigtvis inte.
175 g socker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g mjöl
Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Lös upp bikarbonaten i mjölken, blanda ner den. Blanda mjöl och bakpulver; tillsätt. Cupcakes gräddas i 180 grader i 18-20 miunter, och enligt receptet gräddas kakan i 180 grader i 40 minuter (kakan har jag alltså inte provat själv)
Mascparonefrosting passar bra med banankaka/-cupcakes och det gör säkert också någon frosting med choklad i - om man vill ha någon frosting till, det behövs nödvändigtvis inte.