Det här är den enklaste och mest snabbgjorda varianten av smörkräm som man kan ha för att spackla eller täcka en tårta med, eller som frosting till cupcakes. Det finns många olika variationer på samma recept, t.ex. har Melle ett här, och på Katris blogg har jag läst om tipset att använda råsocker flor i stället för vanligt florsocker, ett tips jag skall prova något tag.
Receptet nedan är taget ur boken Beginner's Guide to Cake Decorating; också förslagen på smaksättning är direkt därifrån. Mängden räcker till att spackla två normalstora tårtor.
Receptet nedan är taget ur boken Beginner's Guide to Cake Decorating; också förslagen på smaksättning är direkt därifrån. Mängden räcker till att spackla två normalstora tårtor.
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör