![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiawlHLj34Ce8T1gq877tTIvz-P6axnhUkkWR2Tr76Rkz_wZNjefo1basO29LOAQu7vfzMrJArUEkrzIjEOOHHti6pYsBeIVGBGzC98b5lonjVLRa6073AY0Hsrx9KHsAN5vdmvnT-bTfcQ/s400/IMG_6005_1.jpg)
Här är receptet:
120 g smör
200 g mörk choklad med minst 70 % kakaohalt, jag använde choklad med 85 % kakaohalt
5 äggvitor
5 äggulor
1,5 dl socker
1 burk (350 g) sockrad kastanjepuré
200 g mörk choklad med minst 70 % kakaohalt, jag använde choklad med 85 % kakaohalt
5 äggvitor
5 äggulor
1,5 dl socker
1 burk (350 g) sockrad kastanjepuré
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme eller allra helst i vattenbad. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor och socker, tillsätt kastanjepurén. Blanda ner choklad-smörblandningen i äggsmeten och tillsätt försiktigt de vispade äggvitorna. Klä en form på ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kakan vara i kylen minst ett dygn innan du äter den så är den godast.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0njWBeXR-3jb1G13-jRpiuymAWnTVWDultCRS9227KAKqAN1q1hcVKB18k4lkUVMlGEbWgot9wNOwpPKvuQO0bGW3-ITSAV0xkFbuuzdCZQgRC5LhTQL9tZ5XnPsPn_pE_mdKB_TU2hR7/s320/IMG_6025_1.jpg)
Nu har jag ett händelserikt tårtveckoslut framför mig - förutom de "vanliga" tårtorna som skall göras skall jag åka tåg i fyra timmar ända till Nykarleby för att hålla kurs i tårtdekorering. Spännande!