lördag 29 oktober 2011

Namnfesttårtor i ljusgrönt och blått

Till en liten pojkes namnfest gjorde jag två tårtor, en med Barbapapafigurer och en med en baby i filt tillsammans med en mjukisapa. Färgen på tårtorna fick gärna vara ljusgrön med blåa detaljer.

Önskemålet var att babyn skulle ha en napp i munnen. Jag fick en bild på en jättesöt mjukisapa och försökte göra den här så lik som möjligt men apans lilla hårtofs blev nog lite konstig, kanske det skulle ha varit bättre att lämna bort tofsen.
Barbapapa, Barbamama och Barbazoo eller Barbaflink var önskemålet om figurerna. Jag valde att göra Barbaflink som är blå för att han skulle passa in i färgerna på tårtan. Barbamama har ju oftast en rosa blomkrans men dagen till ära är den blå.

Blommorna gjorde jag i samma stil som på t.ex. Alvas tårtor och rosetter passar ju så bra på den här typen av tårtor så sådana fick det bli igen.

Barbaföräldrarna hålls lite på avstånd.
Tårtorna hade båda ljus tårtbotten men olika fyllningar, babytårtan var fylld med blåbärsmousse och chokladmousse gjord på vit choklad, Barbapapatårtan var fylld med hallonmousse och vaniljmousse. De var spacklade med mjölksmörkräm och täckta med marsipan. Dekorationerna var marsipan och sockermassa.