Till Joels kalas gjorde jag också cookies, den här gången med bitar av mjölkchoklad och blåbär. Mycket goda och lagom sega blev de. Jag utgick från receptet på russinkanelcookies och gjorde så här:
Till ca 12 st behövs
115 g mjukt smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
115 g mjukt smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
5o g torkade blåbär (från Biokia)
75 g finhackad mjölkchoklad
Vispa smör och socker och vispa sedan ner ägget. Tillsätt vaniljsockret. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och tillsätt i smeten. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt, lämna mycket mellanrum mellan kexen för de flyter ut i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 14-16 minuter.