tisdag 17 juni 2008

Jordgubbsrabarberkvarg

Jordgubbsrabarberkvargen är gjord enligt samma idé som jordgubbsrabarbermoussen, men den är gelatinfri och har kvarg i stället för färskost eftersom jag tycker kvarg ger mer stadga än färskost (och observera att många färskostar innehåller gelatin, man får kolla noga att man väljer rätt om man måste ha en utan gelatin).
Den här mängden fyllning räcker till två lager i en stor tårta.

1 liter rabarber i små bitar
1 dl socker
400 g jordgubbar
1 dl gelésocker multi
400 g kvarg
4 dl vispgrädde

Koka rabarber och socker tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Tillsätt jordgubbar, koka upp, tillsätt gelésockret och koka 30 sekunder. Låt blandningen svalna en stund. Vispa grädden. Blanda ner kvarg och vispad grädde i jordgubbs-rabarberblandningen, låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.