onsdag 12 oktober 2011

Chokladchipcookies

Det var så gott med mörka chokladcookies så nu har jag fått för mig att baka mera kex och nyligen testade jag en variant samma recept, men utan kakaopulver och med chokladbitar i. De här blev nästan ännu godare (lite svårt att förstå förstås när de innehöll mindre choklad än de förra) och för 12 st stora kex behövs:

115 g mjukt smör
1,25 dl farinsocker (den här gången hade jag också farinsocker)
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
75 g hackad mörk choklad

Vispa smör och socker och tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsockret. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och tillsätt i smeten. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt, lämna lite mellanrum mellan kexen för de flyter ut i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 14-16 minuter.