![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibBYM-tXblP7v0Zs5wo1b9ZP6EajhiEfsDH633zix4KVkRZQ392VX-6bjS0AJsLycUGqNcEavPoxk9omMObqm26iFy_57-84HRYnd0Ia2e5F8pRyI81x8ooCwlpN7h79TDH9D-2aWxrVTv/s400/IMG_6156_1.jpg)
Till ca 12 st behövs
115 g mjukt smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
115 g mjukt smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
75 g russin
Vispa smör och socker och vsipa sedan ner ägget. Tillsätt vaniljsockret. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och tillsätt i smeten. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt, lämna lite mellanrum mellan kexen för de flyter ut i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 14-16 minuter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4_8VItOIddlh6HVuBuWnp9sCTyD9JSEapKaOynl-SH0e2NS9JJIAellZbbKlfKHz9IJYn8DCbYZxBPrDSiyyO3aBXULH8cDXNaRYh6S7V1XABNlqCDTUg642N99zmSZwB-Xuy-d9oFy55/s320/IMG_6158_1.jpg)