torsdag 9 augusti 2012

Dajmcookies


Det har nu ett tag funnits dajmcookies i butikerna - på väl synlig plats - och de ser så goda ut, men jag tänkte att det ju inte kan vara svårt att baka egna och jag gissar nästan att de är ännu godare än de köpta, för goda blev de här. Jag gjorde lite om i receptet på de här goda kexen, och för 20-25 st cookies behövs

150 g mjukt smör
100 g socker
1 stort ägg
220 g mjöl
en knapp tsk bikarbonat
en nypa salt
150 g (eller 200 g så blir det ännu godare) dajmdragéer

Blanda dajmdragéer, mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Vispa smör och socker krämigt i en annan skål. Tillsätt ägget och vispa. Blanda ner de torra ingredienserna. Klicka ut kakor på bakplåtspappersklädd plåt, platta inte ner dem. Låt gärna smeten stå i kylen en stund innan du klickar ut kakorna så är den mindre kladdig. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.