tisdag 14 december 2010

Avas födelsedagstårta

Ava fyllde ett år igår på Luciadagen och firades med tårta och cupcakes. Önskemålet var att tårtan skulle vara dekorerad med en Lucia med mörkt hår. Det var jätteroligt att göra en liten Lucia! I något skede tyckte jag hon liknade mer ett troll än en Lucia men å andra sidan kan nog ettåringar påminna om små troll ibland. :-)

Tårtan var en mörk chokladkaka fylld med chokladmousse gjord på mörk choklad och svartvinbärsmousse. Den var spacklad med ultimate chocolate frosting och täckt med marsipan. Dekorationerna är till största delen sugarpaste. Stjärnorna och namnet har jag målat med guldfärg. Kanten är dekorerad med samma sorts sidenband som på Mikas tårta.
Cupcakesen är gjorda enligt detta recept men med hälften av mjölken utbytt mot citronsaft. Frostingen är mjölkchokladfrosting men jag har använt mörk choklad i stället för mjölkchoklad (man får ha lite mindre choklad då). Cupcakesen är dekorerade med guldströssel och mjuka guldpärlor (båda Dr. Oetkers) - de senare är en ganska ny produkt som jag ju måste pröva trots att det egentligen inte ryms flera strösselburkar i skåpet. ;-)