4 dl grädde ("kuohukerma" som tål kokning)
100 g salmiak, t.ex. Turkisk Peppar Crush
1 msk majsstärkelse
0,5 dl socker
Värm upp 2 dl grädde, salmiak, majsstärkelse och socker i en kastrull till salmiaken smält och krämen tjocknat. (Det tar en god stund men gör inget fast den råkar koka emellan). Kyl ner krämen ordentligt, t.ex. först i vattenbad och sen i kylskåp. Vispa resterande 2 dl grädde och vänd ner i salmiakkrämen.
100 g salmiak, t.ex. Turkisk Peppar Crush
1 msk majsstärkelse
0,5 dl socker
Värm upp 2 dl grädde, salmiak, majsstärkelse och socker i en kastrull till salmiaken smält och krämen tjocknat. (Det tar en god stund men gör inget fast den råkar koka emellan). Kyl ner krämen ordentligt, t.ex. först i vattenbad och sen i kylskåp. Vispa resterande 2 dl grädde och vänd ner i salmiakkrämen.