Det här är en variant av recepten på kinuskimousse jag hittat på Pias och Kinuskikissas bloggar (Pias finns här, Kinuskiskissas här). Kinuski är ju väldigt söt men är som gjord för att ha tillsammans med t.ex. syrliga bär som svarta eller röda vinbär, hallon, lingon. Också frukt som t.ex. äpple och ananas passar bra med kinuski. Fyllningen räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter.
2 dl farinsocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde
100 g färskost
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Koka farinsocker och 2 dl grädde på riktigt svag värme i ca 5 minuter. Låt kallna ordentligt, t.ex. först i vattenbad, sen i kylskåp. Blötlägg gelatinbladen. Ta några msk kinuskisås åt sidan och blanda ner färskosten i resten av kinuskisåsen. Hetta upp kinuskisåsen du tagit åt sidan och blanda ner gelatinbladet i den. Blanda ner gelatinblandningen i kinuski-färskostblandningen. Vispa grädden och vänd ner även den.