lördag 10 oktober 2009

Limemoussetårta

En liten tårta till ett litet födelsedagskalas. Jag fick tillåtelse att testa något nytt recept och provade då göra en limemoussetårta som är dekorerad med blommor i sugarpaste och spritsade ränder i vit choklad. Receptet på limemousse hittade jag bl.a. på Vibekes blogg, och när jag googlade på limemousse var det faktiskt det recept som kom upp oftast, så det måste ju betyda att det är bra :-). Mängden är lämplig för en moussetårta i en form på 18-20 cm i diameter, eller för ca två lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter.

2 dl bulgarisk matlagningsyoghurt
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl limesaft (4-5 lime)
4 gelatinblad (om man gör enbart moussetårta kan man ta något extra blad)
4 dl vispgrädde

Blanda yoghurt, creme fraiche och socker tills sockret smälter. Blanda ner limeskalet. Blötlägg gelatinbladen och smält den i den heta limesaften. Rör ner gelatinblandningen i yoghurtblandningen. Vispa grädden och vänd ner den.