tisdag 8 juli 2008

Fluffy White Frosting

Fluffy White Frosting är en marängfrosting som är precis lika fluffig och vit som den heter. Den är god men väldigt söt, smakar maräng, och härlig att spritsa. Oftast ser man fluffy white frosting på cupcakes men den används också ofta för att täcka kakor eller som tårtfyllning. Den passar bäst till lite tyngre och mäktigare kakor: choklad-, morot-, citronkakor... Det finns många olika varianter av fluffy white frosting, här har jag hittat en som är som är rätt så enkel och räcker som frosting till 12-15 cupcakes eller för att täcka en liten tårta:

1 cup* socker
1/3 cup vatten
1/4 tsk cream of tartar**
2 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt/essans

Koka ihop socker, vatten och cream of tartar. Koka blandningen tills sockret lösts upp och den bubblar ordentligt. Vispa äggvitorna och vaniljextrakt, gärna i hushållsassistent, så det bildas mjuka toppar. Tillsätt sockerblandingen mycket långsamt, en droppe i taget till en början, under konstant vispning. Fortsätta vispa i 7-10 minuter så ordentliga toppar bildas.

*1 cup är knappa 2,4 dl. De flesta mått brukar dock ha cup-mått också, så då är det enklast att använda dem direkt.

**Cream of tartar är en slags vinsyra som används för att stabilisera äggvitorna. Eftersom sådan inte går att få tag på i Finland går den bra att ersätta med vinäger eller citronsaft.