![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQxqZOrmGJrcAQMTJ7swKdMEBKPZP2vB_BdPBxo7V3Zimm60214Fhqmq7O5AfROopVE1gSUOV7uZxC1YhPRSG2Ph6fuZaPOLflpkX6jVzKm3lSLi9qEzUhqAs6eQBBLVDET8SnqXLzWrDL/s400/Foton20080703+013.jpg)
Till 16 muffins behövs
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl olja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (gärna med 70 % kakaohalt)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i olja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut ur ugnen. Låt svalna och servera med lite vispad grädde och färska bär.
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl olja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (gärna med 70 % kakaohalt)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i olja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut ur ugnen. Låt svalna och servera med lite vispad grädde och färska bär.