Till ca 20 st bebéer behövs
1 dl mjölk
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
1 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
75 g smör
Koka upp mjölk, socker, potatismjöl och ägg. Drag av från värmen genast krämen tjocknar, låt svalna. Blanda sedan ner vaniljsocker och rumstemperarat smör i omgångar. (Tråkigt nog orkade jag inte vänta tillräckligt länge på att krämen skulle svalna och smöret bli tillräckligt varmt så jag blandade för varm kräm med för kallt smör och krämen skar sig lite. Som tur påverkas bara utseendet, inte smaken).
Fyll bebéskalen med krämen. Låt dem stelna en stund i kylskåp så är det enklare att bre över glasyren.
1 dl mjölk
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
1 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
75 g smör
Koka upp mjölk, socker, potatismjöl och ägg. Drag av från värmen genast krämen tjocknar, låt svalna. Blanda sedan ner vaniljsocker och rumstemperarat smör i omgångar. (Tråkigt nog orkade jag inte vänta tillräckligt länge på att krämen skulle svalna och smöret bli tillräckligt varmt så jag blandade för varm kräm med för kallt smör och krämen skar sig lite. Som tur påverkas bara utseendet, inte smaken).
Fyll bebéskalen med krämen. Låt dem stelna en stund i kylskåp så är det enklare att bre över glasyren.
Glasyr:
2 dl florsocker
ca 1,5 msk citronsaft
Blanda florsocker och citronsaft, färga enligt önskemål och bred över bebéerna. Dekorera som du vill.
Tillägg 1.8.2008: Kommentarerna efter första provsmakningen var att smaken var bra men att fyllningen var ganska lös så det var lite klottigt att äta bebéerna, så nästa gång gör jag fyllningen fastare.
2 dl florsocker
ca 1,5 msk citronsaft
Blanda florsocker och citronsaft, färga enligt önskemål och bred över bebéerna. Dekorera som du vill.
Tillägg 1.8.2008: Kommentarerna efter första provsmakningen var att smaken var bra men att fyllningen var ganska lös så det var lite klottigt att äta bebéerna, så nästa gång gör jag fyllningen fastare.