![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEIn6r10xb4qu_K5md4lpLCnQ6sxs2NNSiYAJPq7aBzECI4vdx-_SM6ZW9QMkptbMEZXYVzjy-aQwRRmLRH3ttDMn-DKXyXWUdM4LbwUU9RjRcWIVChhRe4I7qLpMy7eXUhXsUHeqomRA/s400/Foton20090217+046.jpg)
40 g mörk choklad
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl
Cupcakesen sprack en del när de gräddades men smaken blev inte sämre för det - de var jättegoda, sega och chokladiga. Det här blev nog en ny favorit som påminde lite om en annan favorit, kladdkaksmuffinsen.
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl
Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna en aning. Rör ner sockret, vaniljessansen (man behöver alltså inte vispa) och ägget, blanda ordentligt. Blanda ner mjölet. Fördela smeten i fyra muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 20 minuter.
Cupcakesen sprack en del när de gräddades men smaken blev inte sämre för det - de var jättegoda, sega och chokladiga. Det här blev nog en ny favorit som påminde lite om en annan favorit, kladdkaksmuffinsen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiod7IG3kPoC5dplSazbRcg7fosAFipgER6qxCkQl-ZnGKedKC5WsMbRK9eXs3ZjynHRFwHzmM1W_hJoCW-1F5OV22Ir83rx59oqDTDyWquSbXIZAU0GfiPqdPjHsa9PAKdKFO69GR6-G8/s200/Foton20090217+030.jpg)