Joy of Baking är en jättebra sida med härliga bilder på alla möjliga bakverk, och dessutom får man lite historia om bakverken med på köpet. Idag provade jag receptet på brownie cupcakes som jag dekorerade med vit chokladfrosting och blommor gjorda i marsipan. Jag gjorde bara 1/3 av receptet och skriver in det här enligt det, för ibland kan det vara skoj att ha ett recept för bara några cupcakes.
40 g mörk choklad
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl
Cupcakesen sprack en del när de gräddades men smaken blev inte sämre för det - de var jättegoda, sega och chokladiga. Det här blev nog en ny favorit som påminde lite om en annan favorit, kladdkaksmuffinsen.
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl
Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna en aning. Rör ner sockret, vaniljessansen (man behöver alltså inte vispa) och ägget, blanda ordentligt. Blanda ner mjölet. Fördela smeten i fyra muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 20 minuter.
Cupcakesen sprack en del när de gräddades men smaken blev inte sämre för det - de var jättegoda, sega och chokladiga. Det här blev nog en ny favorit som påminde lite om en annan favorit, kladdkaksmuffinsen.