Efter att ha provsmakat en (eller kanske var det två...barnen gillade dem förresten också) får resten åka iväg till mina föräldrar, då har jag ju anledning att pröva flera recept snart igen. ;-) Frostingen är chokladfudgefrosting och blommarna gjorda i sugarpaste.
Åsas chokladcupcakes (ca 16 st)
1,25 dl kakao
2,5 dl hett kafffe (går säkert att byta ut mot vatten eller mjölk om man inte vill ha kaffesmak)
115 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad (jag bytte ut chokladen mot hackade valnötter, det blev också gott)
1,25 dl kakao
2,5 dl hett kafffe (går säkert att byta ut mot vatten eller mjölk om man inte vill ha kaffesmak)
115 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad (jag bytte ut chokladen mot hackade valnötter, det blev också gott)
Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen. Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen i smeten i omgångar. Rör ner chokladen i smeten. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 18 minuter.