...med betoning på både smått och gott blir det i det här inlägget. Jag har precis fyllt år och passat på att "fira" genom att testa lite nytt.
Med cupcakesen var det i alla fall inget nytt, snarare tvärtom, det har nästan blivit tradition att baka morotskaka eller -cupcakes till min födelsedag. I år blev det denna minivariant av morotscupcakes med cream cheese frosting och dem blev mina svärföräldrar bjudna på.
Tårtan hade jag med när vi besökte mina föräldrar i helgen. Den var en riktigt liten tårta där jag testade hur receptet på agavecupcakes funkade som tårtbotten. Bra fungerade det även om bottnarna blev rätt sköra, men så är det ofta med den här typen av chokladbottnar. Jag gjorde halva satsen av receptet och fick en botten som var ca 16 cm i diameter. Fyllningen i tårtan var lemon curd-mousse och kokosmousse, en god kombination!
Tårtan är täckt med Dr Oetkers nya sockermassa som jag hittade i matbutiken - redan det är nytt i sig, att det finns sockermassa i en vanlig matbutik! Jag var positivt överraskad över sockermassan: den gick bra att kavla och smaken var bra (om man nu kan säga att sockermassa smakar bra...?). Till dekorationer är den antagligen lite för mjuk.