torsdag 16 december 2010

Mandelskorpor

Efter på sistone att ha stött på skorpor av olika slag på de flesta bakbloggar har jag äntligen prövat göra egna. Riktigt roligt var det att göra skorpor och de var mycket uppskattade här hemma. Receptet på de här enkla mandelskorporna hittade jag i årest upplaga av Kotivinkkis julspecial Jouluherkut. Ca 40 st skorpor blir det av detta:

100 g rumsvarmt smör
100 g florsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 dl krossad mandel
1 tsk bakpulver

Vispa smör och florsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem. Forma tre platta längder av degen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och sänk värmen till 150 grader. Skär längderna i sneda bitar, några centimeter breda, och grädda ytterligare 30 minuter.

Bilden är arrangerad ;-) men den beskriver åtgången ganska bra :-)