![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHXGLSmIi-iz6iY9iyUwKvCULH-d7DulGEdu9tX_gjEfoMXXCl7UMxaVQPD7AoMAUwZK9IjHyqR3JY3jaMsUYwIsCcJJrdA4bgxW11RsT8E6FQo0mAdnhJAyBj1Th_Gb1hQSfA9v1CGwc/s400/IMG_1116_1.jpg)
2 dl vatten
1,25 tsk agar-agarpulver (finns på apoteket, åtminstone i Finland)
2 dl socker
200 g hallon (blir ca 1 dl puré)
0,5 tsk citronsaft
Dessutom ca 1 dl finkornigt strösocker
Mät upp vatten, agar-agar och socker i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning, låt sedan koka på svag värme utan lock i 30-45 minuter till sen blir tjock och sirapsaktig och det bildas tunna "trådar". Rör om nu och då medan blandningen kokar. Förbered hallonen under tiden. Koka hallonen i en annan kastrull ca 5 minuter. Passera hallonen genom en sil så att du får en slät puré. Ställ åt sidan.
Ta bort den sirapsliknande blandningen från spisen. Blanda ner hallonpurén och citronsaften. Häll blandningen i en fyrkantig plastask, t.ex. en frysask, ca 10 * 10 cm stor. Täck med lock eller färskfolie och låt blandningen stelna åtminstone två timmar i kylskåp.
Stjälp upp marmeladen på bakplåtspapper (lite får man skära runt kanterna med en vass kniv så att den lossar lättare). Skär marmeladen i tärningar och låt torka i rumstemperatur i minst 2 timmar. Rulla marmeladbitarna i socker och låt dem torka 2 dagar på bakplåtspapper i rumstemperatur. Sväng dem någon gång under torkningen, och sockra dem eventuellt en gång till. Förvara i ask med lock i rumstemperatur.
1,25 tsk agar-agarpulver (finns på apoteket, åtminstone i Finland)
2 dl socker
200 g hallon (blir ca 1 dl puré)
0,5 tsk citronsaft
Dessutom ca 1 dl finkornigt strösocker
Mät upp vatten, agar-agar och socker i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning, låt sedan koka på svag värme utan lock i 30-45 minuter till sen blir tjock och sirapsaktig och det bildas tunna "trådar". Rör om nu och då medan blandningen kokar. Förbered hallonen under tiden. Koka hallonen i en annan kastrull ca 5 minuter. Passera hallonen genom en sil så att du får en slät puré. Ställ åt sidan.
Ta bort den sirapsliknande blandningen från spisen. Blanda ner hallonpurén och citronsaften. Häll blandningen i en fyrkantig plastask, t.ex. en frysask, ca 10 * 10 cm stor. Täck med lock eller färskfolie och låt blandningen stelna åtminstone två timmar i kylskåp.
Stjälp upp marmeladen på bakplåtspapper (lite får man skära runt kanterna med en vass kniv så att den lossar lättare). Skär marmeladen i tärningar och låt torka i rumstemperatur i minst 2 timmar. Rulla marmeladbitarna i socker och låt dem torka 2 dagar på bakplåtspapper i rumstemperatur. Sväng dem någon gång under torkningen, och sockra dem eventuellt en gång till. Förvara i ask med lock i rumstemperatur.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzQZhApl60ZkkzJeiJ3i_Wg95MxLWM9pJEakDvF3pP8jor6XBpI1e1Jq0JD0wbX0lW2oLOuZeQDswHEF2cbVkeWTicszyJXUGMkqWjLkr1w1JASGt9KxZ5Z1LvNug8PgVYGabT-1IZs1Y/s320/IMG_1119_1.jpg)