
125 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
200 g rå, finriven rödbeta (använd handskar när du river den!)
100 g vit choklad i bitar
2 dl mjöl
3/4 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffepulver eller 2 msk starkt kaffe
2 dl socker
2 ägg
200 g rå, finriven rödbeta (använd handskar när du river den!)
100 g vit choklad i bitar
2 dl mjöl
3/4 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffepulver eller 2 msk starkt kaffe
Blanda mjöl, kakaopulver, bakpulver och snabbkaffepulver. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt den rivna rödbetan, och kaffet om du använder sådant i stället för pulver. Tillsätt till sist chokladen. Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 18-20 minuter.
Jag dekorerade mina muffins med lättvispad grädde och en marsipanblomma men i ursprungsreceptet gör de en glasyr gjord på lite rödbetssaft utblandat med florsocker.
