![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoUQxyZc319PNWio9sVYW3p09SPwVb2H3XonfnTdL-bZ8G-KmPvH4P1wBE0xakw3ZABCwEyqPTiwHzdI-wf_XSpo6fgl0CF77x74M7F7Kjeh1U8Iwrc0s9-z2roRJH0JBn4triJV-ATfqt/s400/IMG_6526_1.jpg)
125 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
200 g rå, finriven rödbeta (använd handskar när du river den!)
100 g vit choklad i bitar
2 dl mjöl
3/4 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffepulver eller 2 msk starkt kaffe
2 dl socker
2 ägg
200 g rå, finriven rödbeta (använd handskar när du river den!)
100 g vit choklad i bitar
2 dl mjöl
3/4 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffepulver eller 2 msk starkt kaffe
Blanda mjöl, kakaopulver, bakpulver och snabbkaffepulver. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt den rivna rödbetan, och kaffet om du använder sådant i stället för pulver. Tillsätt till sist chokladen. Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 18-20 minuter.
Jag dekorerade mina muffins med lättvispad grädde och en marsipanblomma men i ursprungsreceptet gör de en glasyr gjord på lite rödbetssaft utblandat med florsocker.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjziSpIGg_NqjUDdpV08NrVzTCBDMMkCFZG99zWS2HgY6DgrU47GoAnIm9VJq2ljv9jqJv27JGbux2_fDKaZzupPBnFdHFNsq5-z7Kq3xOPnqYgjBkKstwaO-2V2YflGku1NzTtqfcsZkgc/s320/IMG_6530_1.jpg)