De här äppel- och kanelmuffinsen här gjorde jag till samma serie av möten jag bakat några gånger tidigare. Den här gången behövdes det något som klarade av att åka bil i ca 9 timmar, så därför fick det fick bli enkla muffins. Receptet på muffinsen är ur A Piece of Cake av Leila Lindholm; till grundreceptet på muffins tillsätter man äppelbitar blandade med kanel och socker, och ovanpå dem strör man smuldeg (kallas crumble i engelska/amerikanska recept, och i Leilas bok också):
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker. Strö smuldeg över varje muffins och grädda som vanligt.
Tyckte den här mängen smuldeg var lite för mycket för mängden muffins den var menad till, så nästa gång förminskar jag nog receptet en aning.
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker. Strö smuldeg över varje muffins och grädda som vanligt.
Tyckte den här mängen smuldeg var lite för mycket för mängden muffins den var menad till, så nästa gång förminskar jag nog receptet en aning.