fredag 18 november 2011

Nathalies mumintårta

Nathalie har fyllt ett år och en mumintårta i stil med Alvars var önskemålet till hennes kalas. Sniff fick gärna finnas med på tårtan den här gången, och så har Mumintrollet fått Snorkfröken som sällskap. De har visst alla tagit paus i lövkrattandet och njuter av höstsolen i stället mitt bland alla lövhögar. Och visst hittade höstigelkotten till den här tårtan också.

Jag gjorde tårtan för ett bra tag sedan men kalaset blev inställt så tårtan fick åka in i frysen och där var den ända tills i går när den fick flytta till kylskåpet för att hinna tina till kalaset som är i dag. Det brukar gå bra att frysa färdigt dekorerade tårtor - smaken påverkas inte, och är dekorationerna platta som på den här klarar de sig ganska bra trots att utseendet lider lite, de kan börja se lite "svettiga" ut. Viktigt är i alla fall att tina en fryst tårta långsamt i kylskåp, nästan ett dygn får man räkna med att det behövs för att en tårta skall tina.

Tårtan bestod av tårtbotten smaksatt med kakao fylld med hallonmousse och chokladkräm. Den var spacklad med mjölksmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna bestod främst av marsipan, lite sockermassa finns inblandat i en del dekorationer.