tisdagen den 15:e juli 2008

Chokladkräm

Det här är en god och lättlagad chokladkräm som man täcka eller fylla en tårta med. Receptet har jag hittat på Taxens. Räcker till ca ett lager fyllning eller för att täcka en tårta på 24-26 cm i diamter. Tillägg 20.11.2008: Om man vill spritsa grädden behövs dubbel sats.

1 dl socker
1 dl kakao
3 dl grädde

Rör ihop socker och kakao. Häll på grädden och rör ihop. Ställ in i kylskåp i 30 minuter så att kakaon och sockret löses upp i grädden. Vispa fluffig.




5 kommentarer:

  1. Hej! Jag älskar din blogg och vill tacka dig. Baka är min hobby men du har inspirerat mig enormt :)

    SvaraRadera
  2. Tack habibi, det var jättefint att höra!

    SvaraRadera
  3. Hejsan undrar ifall om man måste fodra marsipanlocket med smör ifall om man använder denna för att täcka tårtan med?

    SvaraRadera
  4. Jo det måste man nog då den här inte innehåller smör alls.

    SvaraRadera
  5. jag har aldrig oljat in eller något innan jag har lagt på marsipan när jag gör tårtor och då har jag "jobbat" i bageri i 1,5 år :-)
    mvh patricia

    SvaraRadera