Det här var bröd som var roliga att baka! Receptet har jag som vanligt hittat hos Jonna och även om hennes bröd ser ut att vara fluffigare än mina som blev ganska täta var det mycket goda bröd, och som sagt, roliga att baka.
Ogräddade pannkakor, eller var det bröd?
För 8-10 st behövs
10 g jäst
500 g jästbrödsvetemjöl
10 g salt
350 g kallt vatten
Mjöl för utkavling
Smula jästen och blanda med mjölet. Tillsätt salt och vatten och knåda degen i maskin i ca 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, det tar ungefär en timme. Stjälp upp degen på mjölat bord. Platta ut den lite med händerna och kavla den sedan så att den blir ca 5 mm tjock. Ta ut rundlar eller fyrkanter med mått (jag gjorde rundlar som sedan både töjde och krympte och blev avlånga). Pensla lite vatten på bitarna och placera fyra bitar ovanpå varandra. Låt jäsa i 45 minuter. Medan bröden jäser värmer du ugnen med en plåt i till 250 grader. Placera sedan bröden på den förvärmda plåten (jag jäste dem på ett bakplåtspapper och drog sedan pappret med bröden på upp på plåten), sänk värmen till 230 grader och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.