tisdag 3 april 2012

Mathias Blixtentårta


I söndags firade Mathias sin fyraårsdag. Han ville igen ha en tårta med Blixtentema, den här gången skulle också Finn McMissile finnas med på tårtan. Båda bilarna är ju rätt så bekanta vid det här laget men nu börjar det bli svårt att hitta på någon ny bakgrund, inte för att det kanske behöver vara en ny bakgrund varje gång, men mest för att det är roligt att försöka variera sig lite. En riktigt färggrann tårta blev det till sist med blå botten och stjärnor och band i gult och rött.


Tårtan fick till innehållet vara likadan som lillebror Lucas ettårstårta: tårtbotten smaksatt med kakao, dajmmousse och hallonmousse. Den var spacklad med smörkräm smaksatt med vanilj och täckt med sockermassa blandad med lite marsipan. Dekorationerna är också sockermassa och marsipan blandat.


Till kalaset gjorde jag också en chokladtårta. Bottnarna var ett nytt recept som jag testa några gånger ännu innan jag skriver in det här och fyllningen apelsinmarmelad och chokladkräm. Tårtan är täckt med ganache (250 g choklad/125 g grädde) och dekorerad med mandelägg, jag tyckte det passade bra med sådana som dekoration nu när det bara är några dagar kvar till påsken.