lördag 18 juni 2011

Tårta till skärgårdsgårdskarl

Antons mamma som jobbar på vår femårings dagis brukar ibland beställa tårtor av mig och den här gången önskade hon sig en tårta till sin man som fyllt år och som nyligen startat ett företag som sysslar med all möjlig service ute i skärgården, se här. Tårtan fick gärna ha något med hans nya jobb att göra men i övrigt hade jag fria händer och efter att ha funderat lite fick det bli en flitig gårdskarl som tar kaffepaus i arbetet med att reparera bryggor och måla plankor.

För att få fram skärgårdstemat placerade jag gårdskarlen på en ö i havet, och runt kanten på tårtan finns prickar i de olika väderstrecken tillsammans med enkla segelbåtar. På den här tårtan passade ju kanten med snäckmönster riktigt bra också.
Här ser man mera av de halvmålade plankorna, penseln och målfärgsbyttan. Bryggan ser ju ganska skranglig ut så den måste nog repareras. Men först skall kanelbullen ätas upp.

Fyllningen fick jag välja själv och då kinuski brukar vara omtyckt i den här familjen var tårtan fylld med kinuskimousse och rabarbersylt (rabarber och syltsocker (2:1) kokas på svag värme ganska länge, 30-40 minuter). Den var spacklad med smörkräm smaksatt med vanilj och täckt med marsipan. Dekorationerna är marsipan och sockermassa.