Jag har experimenterat en hel del med hälsosammare godis och bakverk på sistone och här är igen en lyckad variant som jag hittat hos Erika Palmcrantz som vet mycket om raw food.
Det här blev riktigt kladdiga kakor, just sådana som brownies skall vara. Väldigt enkla att göra är de också, och liksom alla den här typens bakverk är de både gluten- och laktosfria. Beroende på hur stora rutor du gör får du 15-20 kakor av följande:
Det här blev riktigt kladdiga kakor, just sådana som brownies skall vara. Väldigt enkla att göra är de också, och liksom alla den här typens bakverk är de både gluten- och laktosfria. Beroende på hur stora rutor du gör får du 15-20 kakor av följande:
5 dl valnötter
2 dl kokosflingor
2,5 dl kokosmjölk (på burk)
1 dl kakaopulver
10 st färska, urkärnade dadlar
Kokosflingor att strö över (kokospalmsocker enligt ursprungsreceptet)
Mixa alla ingredienser till en brownieaktig massa. Platta ut i en form klädd med plastfolie (ca 20 x 20 cm), strö över kokosflingor, ställ in i kylen minst två timmar och skär sedan i rutor. Går bra att frysa!