tisdag 1 maj 2012

Jockes födelsedagstårtor


Jocke som är Wilmers pappa har nyligen fyllt jämna år och firades på valborgsmässoafton. Jockes fru hade många bra idéer om hur tårtorna skulle se ut och det var mest för mig att bara försöka förverkliga idéerna. Till en början var det väl i alla fall bara tänkt att födelsedagsbarnet själv skulle finnas med på tårtorna men eftersom både Wilmer och hans storasyster fanns med på doptårtan tyckte storasyster att de ju kunde vara med den här gången också så till slut blev det så att hela familjen håller fiskaren sällskap. 

Storfiskaren som sitter med benen i havet ser lite förskräckt ut...kanske fisken verkar lite för stor för att fångas? Eller är det matteuppgiften som skrämmer? Men det borde ju inte vara en svår uppgift för en mattelärare...

Tårtorna bestod av chokladtårtbotten fyllda med hallonmousse och lemon curd-mousse. De är spacklade med smörkräm smaksatt med vanilj och täckta med marsipan. Dekorationerna är marsipan delvis utblandad med sockermassa. Metspöet är en cocktailpinne och linan sytråd. Paddelns skaft är spaghetti.

Storasyster har plockat blommor.


Ettåringen studerar nyckelpigan.

Fru Storfiskare, iklädd förkläde, beredd med stekpannan för att kunna tillreda fisken...


...som ser väldigt glad ut, kanske road över det lilla flötet.