Det här receptet som är taget ur boken A Piece of Cake kan man använda både till cupcakes och till tårtbotten. Jag har haft denna botten bl.a. i Morsdagskakan. Man får ut 12 stora cupcakes eller en liten botten lämpligt för en form på ca 20 cm i diameter. Bakverken blir mjuka och saftiga och har en fräsch och tydlig smak av citron. I en tårta med denna botten måste man ha en fyllning med ganska kraftig smak för att den inte skall konkurreras ut av citronsmaken.
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Skal och saft av en citron
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör i skal och saft av citron. Fyll kakformen/muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter om du gör tårtbotten eller ca 20 minuter om du gör cupcakes.
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Skal och saft av en citron
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör i skal och saft av citron. Fyll kakformen/muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter om du gör tårtbotten eller ca 20 minuter om du gör cupcakes.