Det här receptet på en snabbgjord, härligt saftig och mycket god mazarinbotten har jag tagit ur A Piece of Cake - det är verkligen en användbar bok! Den här mängden smet räcker till en botten i en form på 26 cm i diameter. Man skall inte dela botten alls utan lägger bara önskad fyllning ovanpå. Jag har inte provat annat än jordgubbar & vaniljkräm, men i A Piece of Cake föreslås också färska bär & fläderkräm, eller mandeltoscaglasyr.
250 g mjukt smör
500 g mandelmassa
5 ägg
1 dl vetemjöl
Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vänd sist i vetemjölet för hand. Smörj en kakform med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
500 g mandelmassa
5 ägg
1 dl vetemjöl
Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vänd sist i vetemjölet för hand. Smörj en kakform med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.