Det här är en frosting med stark chokladsmak som kan vara god som omväxling till många andra frostingar som ofta innehåller mycket smör och/eller färskost. Den passar kanske bäst till cupcakes men går säkert till chokladkakor eller -tårtor också. Då den är så gott som flytande till konsistensen är det lite klottigt att bre på den, man får nog låta den stelna en god stund innan man ens försöker ;-). Receptet är ur A Piece of Cake.
Till 12 cupcakes behövs:
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
200 g mörk choklad
Koka upp vispgrädde, honung, farinsocker och ingefära. Låt svalna en aning. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter. Låt fudgesåsen svalna innan du glaserar cupcakesen.
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
200 g mörk choklad
Koka upp vispgrädde, honung, farinsocker och ingefära. Låt svalna en aning. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter. Låt fudgesåsen svalna innan du glaserar cupcakesen.