I motsats till vanlig smörkräm som jag redan tidigare konstaterat att jag inte är så förtjust i är chokladsmörkräm jättegott. Chokladsmörkräm kan man använda som spackling under marsipan/sugarpaste, för att täcka en tårta, som tårtfyllning, eller som frosting på cupcakes. Det finns mängder av recept på chokladsmörkräm och -frostingar, här kommer ett ur boken Haluan suklaata! av Trish Deseine:
2 msk kakaopulver
3 msk kokande vatten
500 g florsocker
200 g smör
Blanda kakaopulver och kokande vatten i en skål. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa fluffigt. Vispa försiktigt i början, florsockret dammar rätt så mycket innan det blandats ordentligt med smöret ;-). Går bra att frysa, precis som alla andra smörkrämer.
Räcker till att täcka/spackla en tårta på ca 26 cm i diameter eller som frosting till ca 20-25 muffins/cupcakes.